Mjukvaruarkitekt inom värdepapper till Skandia

Är du erfaren IT- eller mjukvaruarkitekt och redo för nya utmaningar? Skandia söker nu en mjukvaruarkitekt till gruppen värdepapper - ett expansivt och prioriterat område inom banken. Här kommer du till ett kunnigt team som arbetar med nyutveckling och förvaltning av flertalet affärskritiska och komplexa system. Låter det spännande? Läs mer och ansök idag!

Om tjänsten
Som mjukvaruarkitekt blir du en del av ett agilt team som ansvarar för utveckling och förvaltning av verksamhetskritiska system inom området värdepapper på Skandiabanken. Du kommer att ha ett nära samarbete med vår lösningsarkitekt och verka för att bibehålla och utveckla systemstöd i linje med målarkitektur, strategier, guidelines/policys samt icke funktionella krav. Inom området finns en komplex affärslogik och en hög andel integrationer vilket garanterar en utmanade och omväxlande vardag.
Som mjukvaruarkitekt har du även en fortlöpande systemöversikt (tillstånd, syfte och aktuell status) samt kännedom kring relevanta integrationer inom och utanför det egna området. En betydande del av rollen handlar om att utveckla ramverk, övergripande funktioner och tekniska PoC:ar.

I rollen kommer du även att:
- Formulera nulägesbeskrivning och rekommenderad roadmap för applikationer givet utvecklings- och förvaltningsplaner
- Agera stöd till teamet i val av designmönster, ramverk och standarder
- Säkerställa dokumentation av väsentliga arkitekturella vyer
- Ansvara för analyser för framställan av nya features
- Säkerställa kontinuerliga kvalitetsmätningar
- Omvärldsbevakning, både internt och externt

Teamet består av erfarna utvecklare och testare som arbetar brett med alltifrån kravförståelse, design och implementation till testautomatisering och automatiserade deployer. Skandia jobbar efter Scaled Agile Framework (SAFe) för att kunna leverera smarta lösningar och applikationer med hög effektivitet och kvalitet till sina kunder.

Är det här du?
För att vara framgångsrik i denna roll ser vi att du har ett flertal års erfarenhet som IT- eller mjukvaruarkitekt med kompetens inom .NET-stacken. Du är bekant C#, JavaScript, MS SQL och har ett starkt intresse för automatisering. Troligen har du även verkat i en transaktionsintensiv miljö och har god erfarenhet av agila arbetssätt, gärna SAFe. Utöver detta uttrycker du dig väl i svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du positiv och teamorienterad och har ett agilt mindset. Du är handlingskraftig och delar gärna dina åsikter och erfarenheter samt har en förmåga att leda, entusiasmera och coacha andra. Troligen är du också intresserad av affärslogik och är snabbt på att sätta dig in i och förstå affärsproblem. I rollen är det även viktigt att känna sig trygg i att hålla presentationer och engagera andra.

Varför Skandia?
Det är din kunskap, din förmåga och ditt engagemang som får Skandia att växa. För att de ska kunna skapa lönsamhet och effektivitet, behöver de som arbetar hos Skandia inte bara vara anställda utan även ha balans i livet. Som anställd på Skandia får du mycket mer än lön för ditt arbete och engagemang, exempelvis ett stort antal förmåner som personallån i Skandiabanken, riktigt bra tjänstepension och friskvårdsbidrag. Skandia erbjuder stora utvecklingsmöjligheter och uppmuntrar sina medarbetare att våga pröva nya utmaningar, roller och att tänja gränser.

På Skandia arbetar de med att kombinera affärsnytta, lönsamhet och samhällsnytta. Skandia har bland annat finansierat en klinik för avancerad cancervård samt investerat i vindkraft.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Skandia med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Marcus Grahn på 08-120 50 429. Urvalet av ansökningar sker löpande och intervjuer kommer att påbörjas i början av augusti.
Välkommen in med din ansökan!

Om Skandia
Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Och vi tror på en organisation där mångfald och jämställdhet är lika självklart som att vi sätter våra kunder först. Vi säljer inte produkter, vi skapar trygghet genom långsiktighet. Med 2 500 anställda är vi inte störst i branschen men med ett förvaltat kapital på cirka 600 miljarder gör våra medarbetare skillnad för våra kunder varje dag. Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas! Läs mer på www.skandia.se.


Contact:

Marcus Grahn
08-120 50 429.

Scope of service:  Heltid

Type of employment:  Tillsvidareanställning

Location:  Stockholm