Controller till McDonald’s

Är du en analytisk person som är redo för nya utmaningar? Har du erfarenhet av Private Equity och en god förståelse för ett företags balans- och resultaträkning? Här finns en spännande möjlighet för dig som vill vara med på en spännande resa i McDonald’s ambitiösa utvecklingsprojekt under de närmaste åren. I rollen som controller blir du en viktig del av teamet Commercial Finance, som supporterar de nordiska länderna med analys, uppföljning och beslutsunderlag för fortsatt expansion. Låter det som en spännande utmaning? Då är kanske detta rollen för dig!

Arbetsuppgifter och tjänsten

Som Controller blir du en del av ett team på sex personer. Fokus kommer att ligga på analys och lönsamhetsuppföljning och på att bistå med beslutsunderlag och insikter för att utveckla affären.

I rollen ingår:

• Skriva kvalitativa beslutsunderlag och självständigt ta fram Business Case till ledningen
• Arbeta med prognoser, budgetarbete och uppföljning
• Beräkning av hyresnivåer för restauranger samt involverad i köp-och säljprocesser
• Stötta ledningen i ekonomiska frågor och kommer med rekommendationer för att driva verksamheten framåt
• Presentera resultat vidare i organisationen på både svensk och nordisk nivå

Du rapporterar till Commercial Finance Manager och är stationerad på McDonald’s huvudkontor i Skärholmen.

Erfarenhet, utbildning och person

Vi söker dig med en akademisk utbildning och som har minst 4-7 år av relevant arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har en bakgrund inom redovisning från ett konsultbolag och därefter gått vidare och arbetat som business controller alternativt en analytisk roll inom Investment Banking, Corporate Banking eller Private Equity.

Du kan självständigt ta fram Business Case och har kunskaper i kassaflöde och finansiering. Goda kunskaper i MS Office är ett krav och erfarenhet från ett BI-verktyg är meriterande. Alla rapporteringsunderlag sker på engelska och det är därför av stor vikt att du talar och skriver engelska obehindrat.

I denna rekrytering kommer vi fästa stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker en person som är drivande och social. Som Controller behöver du ha ett professionellt tillvägagångssätt och en stor noggrannhet i det du gör. Du är serviceminded och är bekväm i att presentera Business Case och beslutsunderlag inför ledningen.

Låter det intressant? Kontakta oss!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar McDonald’s med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten via www.levelrecruitment.se och klicka på ”Lediga jobb”. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Åsa Nygårds på 08-120 50 424. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Sökord: cash flow, finansiering, balansräkning, analys, analysis, franchise, FMCG, Investment Banking, Corporate Banking
Om McDonald's
Med ca 210 restauranger från norr till söder är McDonald’s Sveriges ledande restaurangkedja. Vi har en bred meny och serverar mat av högsta kvalitet med snabb och vänlig service i fräscha, moderna restauranger. Genom vår storlek och vårt nära samarbete med våra leverantörer har vi full kontroll på hela leverantörsledet från gård till våra gäster. Vi samarbetar med LRF (Lantbrukarnas Riksförbund) för ett framtida svenskt jordbruk. McDonald’s har ca 12 000 medarbetare och är Sveriges största privata ungdomsarbetsgivare. Alla restauranger ägs och drivs lokalt av egna företagare. Läs mer på www.mcdonalds.se eller följ oss på Facebook, Instagram och Twitter.

Contact:

Åsa Nygårds
08-120 50 424


Scope of service:  Heltid

Type of employment:  Tillsvidareanställning

Location:  Stockholm