Compliance Manager till Bank of China, Stockholm

Motiveras du av att tillhöra en stor internationell bank där du får möjligheten att arbeta brett och snabbt utvecklas? Till vår uppdragsgivare Bank of China söker vi nu en Compliance Manager med stationering i Stockholm. I rollen får du arbeta brett, ha många kontaktytor samt en möjlighet att se hur verksamheten i sin helhet hänger ihop. Låter det spännande? Då är detta kanske en tjänst för just dig!

Om tjänsten
Som Compliance Manager kommer du att tillhöra avdelningen ”Legal & Compliance” med stationering i Stockholm. Du får en viktig roll i bankens arbete rörande compliance där framförallt AML och transaktionsövervakning blir centrala inslag i arbetet.

I dina arbetsuppgifter ingår det exempelvis att:

• Övervaka och säkerställa att bankens arbete kring KYC (KnowYourCustomer) sker i enighet med satta regelverk
• Kontrollera och säkerställa att riskbedömningen av nya kunder till banken sker korrekt
• Arbeta med transaktionsövervakning, bland annat rörande sanktioner
• Säkerställa regelefterlevnad/compliance inom organisationen genom olika typer av kontroller, riktlinjer och utbildningar
• Uppdatera policys och genomföra befintlig complianceplan

Arbeta med frågor rörande GDPR och säkerställa efterlevnad kring detta Bank of China är en av Kinas största banker med ett starkt globalt fokus. Här får du möjligheten att bli en del av en internationell organisation och arbeta i en viktig och central roll på den nordiska marknaden. Då de lokala kontoren arbetar relativt självständigt får du möjligheten att arbeta brett i din roll och på så vis få en god förståelse för hur helheten i banken hänger ihop.

Är det här du?
För att vara framgångsrik i denna roll efterfrågas minst 2–3 års erfarenhet av att ha arbetat med AML-frågor på en bank. Du kan exempelvis ha arbetat med penningtvättbedömning eller operativt arbetat med riskbedömning av kunder (KYC). Erfarenhet av transaktionsövervakning är också viktigt då det är en central del i rollen.

Du har en högskoleutbildning inom juridik, ekonomi eller motsvarande. Utöver detta uttrycker du dig väl i svenska och engelska i både skrift och tal.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Här söker vi någon som är öppen för att arbeta i en internationell miljö med ett mind-set som är öppet och välkomnande. Du beskrivs som en flexibel person som har lätt att samarbeta med andra. Viktigt är också att du är kommunikativ, nyfiken på att lära dig nya områden och har förmågan att inspirera andra i ditt arbete.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Bank of China med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Susanna Hörler på 08-120 50 420. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Sökord: Compliance, AML, KYC, penningtvätt, transaktionsövervakning, bank, regelefterlevnad

Om Bank of China
Bank of China is one of the largest and most international banks in China. Bank of China (Luxembourg) S.A. Stockholm Branch started its business in July 2012. It is the first Chinese bank with an office in the Nordic area.


Contact:

Susanna Hörler
08-120 50 420

Scope of service:  Heltid

Type of employment:  Tillsvidareanställning

Location:  Stockholm